Η εταιρεία Pura δημιουργήθηκε έχοντας στο νου μία απλή ιδέα… την παροχή των ασφαλέστερων και πιο προσαρμόσιμων επιλογών για το βρεφικό και παιδικό τάισμα στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που με τα καινοτόμα προϊόντα μας συνδυάζουμε την στροφή της αγοράς προς νέες, εναλλακτικές επιλογές, αλλά και το βραβευμένο, φιλικό προς το περιβάλλον, μοντέλο της εταιρείας μας. Η Pura έχει κερδίσει 21 βραβεία και πάνω από 400 κριτικές προώθησης των προϊόντων μας από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Τα κατοχυρωμένα προϊόντα μας περιλαμβάνουν το πρώτο και μοναδικό, 100% χωρίς πλαστικά μέρη, μπιμπερό, όπως επίσης και τα πρώτα συναρμολογούμενα μπουκάλια και στόμια, σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Άλλες καινοτομίες μας αποτελούν οι πρώτες ανθεκτικές στις διαρροές θηλές, οι θήκες και τα καπάκια σιλικόνης, τα στόμια και πώματα σιλικόνης και μία ποικιλία από επαναστατικά χωρίς πλαστικά μέρη προϊόντα.

Μια Ζωή… Ένα Μπουκάλι

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κάθε μπιμπερό ή παγούρι έχει πλαστικά μέρη, εκτός του Pura Kiki

Γιατί οι γονείς επιθυμούν να αγοράζουν γυάλινα ή ανοξείδωτα μπιμπερό και παγούρια για τα παιδιά τους; Οι πλειοψηφία των περιπτώσεων επιλέγει τέτοια προϊόντα γιατί ανησυχεί για την τοξικότητα των πλαστικών. Αν προσέξετε όμως κάθε μπιμπερό ή παγούρι έχει κάποιο μέρος πλαστικό, εκτός από τα προϊόντα Pura. Κοιτάξτε το στόμιο από το αγαπημένο σας μπιμπερό… ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Κοιτάξτε σε πολλά παγούρια το στόμιο ή το καλαμάκι… ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Κοιτάξτε τη θηλή ή το καπάκι… ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Κοιτάξτε τα χερούλια… ΠΛΑΣΤΙΚΑ.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά γιατί η απόλυτη έλλειψη του πλαστικού δεν είναι απλή υπόθεση. Αναπτύξαμε και πατεντάραμε τη γραμμή προϊόντων Kiki, ώστε να είναι το πρώτο (και μοναδικό), 100% χωρίς πλαστικά μέρη, μπιμπερό, εξαιτίας των πολυάριθμων μελετών που έδειξαν ότι ακόμα και τα χωρίς BPA πλαστικά προϊόντα μπορούν να συσχετισθούν με εκατοντάδες προβλήματα υγείας. Η πλειονότητα των πλαστικών παράγεται από κλάσματα του πετρελαίου, τα οποία παράγουν χημικές ουσίες όταν θερμαίνονται (πλυντήριο πιάτων) ή γρατζουνιούνται (δάγκωμα από νήπια ή χτυπήματα). Φυσικά οι μεγάλες εταιρείες πλαστικών αμφισβητούν αυτές τις μελέτες και προσφέρουν ακόμα πιο «ασφαλή» πλαστικά… αλλά αξίζει κάποιο πλαστικό το ρίσκο;

Η ανώτερης ποιότητας, ιατρικών προδιαγραφών θηλές σιλικόνης, καπάκια, πώματα, κτλ. ΔΕΝ είναι πλαστικά.

Οι σχεδιασμένες από εμάς θηλές, πώματα, καπάκια, κ.α. είναι κατασκευασμένα από αδρανή, ιατρικών προδιαγραφών σιλικόνη. Η σιλικόνη προέρχεται από το φυσικό στοιχείο, πυρίτιο. Είναι υποαλλεργική και δεν περιέχει πλαστικό, λάτεξ, BPA ή ΕΑ. Μπορεί να θερμανθεί και να μασηθεί, χωρίς να απελευθερώσει τοξίνες. Η σιλικόνη χρησιμοποιείται στα χειρουργεία και σαν υλικό σε βρεφικές θηλές και πιπίλες. Όπως και στον χάλυβα, υπάρχουν πολλοί τύποι σιλικόνης και τα ονόματα μπορεί καμιά φορά να σας μπερδέψουν. Ο πιο απλός τρόπος για ξεχωρίσετε αν το μπιμπερό του παιδιού σας χρησιμοποιεί ανώτερης ποιότητας σιλικόνη είναι να επιβεβαιώσετε ότι έχει την πιστοποίηση του πρότυπου EN14350. Πολλές σιλικόνες που κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. δεν φέρουν αυτή την πιστοποίηση και ως ευσυνείδητος καταναλωτής πρέπει να ελέγχετε το σήμα EN14350, πάνω στη συσκευασία του προϊόντος.

Τα ασφαλέστερα μπιμπερό στον κόσμο πρέπει να έχουν πιστοποιήσεις από έγκυρους οργανισμούς ελέγχου.

Τα προϊόντα Pura είναι μη τοξικά και πραγματικά 100% χωρίς BPA και φθαλικές ενώσεις. Όλα τα μπουκάλια, τα εξαρτήματά και τα αξεσουάρ έχουν περάσει ανεξάρτητους ελέγχους από ένα παγκόσμιου κύρους εργαστήριο και έχουν πιστοποιηθεί ότι δε υπάρχουν ανιχνεύσιμα επίπεδα δισφαινόλης Α (BPA), μολύβδου, φθαλικών ενώσεων, νιτροζαμινών ή PVC. Με τα Pura προϊόντα το παιδί σας δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή με πλαστικό μέρος και έτσι έχει 0% πιθανότητα να καταπιεί BPA ή άλλες τοξικές ουσίες. Όλα τα Pura προϊόντα ακολουθούν όλους τους FDA κανονισμούς. Επειδή η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημά μας ακολουθούμε ή υπερβαίνουμε τις αυστηρές οδηγίες των: CPSIA (Consumer Protection Safety Initiative Act), European Commission Directive 10/2011, European Union EN 14350 και German LFGB

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ... ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ

Με το Pura Kiki οι μητέρες μπορούν να επιλέξουν ένα μπουκάλι ανεξάρτητα από τη θηλή ή το στόμιο. Η πατέντα μας με το στόμιο είναι ξεχωριστή γιατί μπορούν να προσαρμοστούν στο μπιμπερό θηλές και στόμια από διάφορους κατασκευαστές. Το βρεφικό μπιμπερό μπορεί να μετατραπεί σε νηπιακό ποτήρι, αλλά και εφηβικό μπουκάλι λόγω της απαράμιλλης προσαρμοστικότητας και λειτουργικότητάς του.

Γιατί η προσαρμοστικότητα είναι τόσο σημαντική;

Πρώτον είναι σπατάλη και πολύ ακριβό να αντικαθιστάς όλα τα μπουκάλια κάθε φορά που το παιδί σας περνάει σε επόμενο στάδιο. Το Pura Kiki και όλα τα εξαρτήματά του από σιλικόνη έχουν σχεδιαστεί για να εξελίσσονται μαζί με το παιδί σας. Η Pura σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά από υψηλής ποιότητας σιλικόνης θηλές, τα μοναδικά χωρίς πλαστικό νηπιακά στόμια και τα πώματα από σιλικόνη που μετατρέπουν το μπουκάλι σας σε ένα παγούρι για ενήλικες.

Δεύτερον, πολλές μαμάδες που θηλάζουν και χρειάζονται μπιμπερό ανησυχούν για την αλλαγή από το στήθος στη θηλή του μπιμπερό. Παρόλο που πιστεύουμε ότι οι θηλές σιλικόνης Pura είναι οι καλύτερες στην αγορά, είναι αποδεδειγμένο ότι κάποια παιδιά προτιμούν συγκεκριμένες θηλές. Βέβαια δεν μπορούμε να ελέγξουμε το μέγεθος και το σχέδιο όλων των μη-Pura θηλών, αλλά έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτιάξουμε το μπιμπερό μας, έτσι ώστε να είναι συμβατό με όσον το δυνατόν περισσότερες θηλές της αγοράς είναι δυνατόν. (Σημείωση: Κάθε συσκευασία Pura Kiki περιέχει την Natural Vent θηλή ή ένα XL-Sipper στόμιο).

Τρίτον η ανθεκτικότητα του ανοξείδωτου χάλυβα σε συνδυασμό με την ικανότητα του μπουκαλιού να προσαρμόζεται από μπιμπερό για μωρά σε παγούρι για παιδιά και αντίστροφα το καθιστούν ένα πολύ οικονομικό σύστημα. Στην πραγματικότητα υποστηρίζουμε ότι όσο χρειάζεστε ένα μπιμπερό ή παγούρι, τα προϊόντα μας είναι η λιγότερο ακριβή λύση.

Τα 100% χωρίς πλαστικό, μπουκάλια Pura Kiki και τα εξαρτήματα από σιλικόνη σχεδιάζονται στη Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια. Η σειρά Kiki έχει βραβευτεί με εφτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αναμένουμε και κάποια ακόμη.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Τα είδη από ανοξείδωτο χάλυβα, κατάλληλα για τρόφιμα, είναι ανθεκτικά, δε χρειάζονται εσωτερικές επιστρώσεις και δεν μεταδίδουν μεταλλική γεύση στα ποτά σας.

Όλα τα Pura μπουκάλια και καπάκια έχουν κατασκευαστεί από 304 ανοξείδωτο χάλυβα (γνωστό ως 18/8), υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία φαγητού και στην ιατρική και κατατάσσεται σαν ένα είδος αδρανές, που δεν διαρρέει χημικές ουσίες (BPA,EA, κ.α.). Επίσης αυτό το είδος ανοξείδωτου χάλυβα είναι 100% ανακυκλώσιμο και έτσι τα προϊόντα Pura είναι επιπλέον φιλικά προς το περιβάλλον.

Το μεγάλο όφελος από τον 304 ανοξείδωτο χάλυβα είναι ότι δεν απαιτείται κάποια επιπλέον εσωτερική επίστρωση. Τα μπουκάλια από αλουμίνιο έχουν μία εσωτερική προστατευτική επίστρωση, εξαιτίας της ενδεχόμενης τοξικότητας και της αντιδραστικότητας που μπορεί να έχει το ακατέργαστο αλουμίνιο. Αλλά προσθέτοντας μία εσωτερική επίστρωση διαψεύδεται ο σκοπός της μη χρήσης πλαστικών μπουκαλιών, καθώς το ποτό έρχεται σε επαφή με ένα εποξικό σκεύος, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι καλύτερο από τα πλαστικά μπουκάλια!

Ένας ακόμα μύθος που αφορά τον 304 ανοξείδωτο χάλυβα είναι ότι τα μπουκάλια μεταδίδουν μεταλλική γεύση στα ποτά σας. Το παστεριωμένο γάλα, η μπύρα, αλλά και όλα τα μαγειρεμένα φαγητά που τρώμε, μαγειρεύονται συνήθως σε σκεύη από 304 ανοξείδωτο χάλυβα. Έχουν μεταλλική γεύση; Φυσικά και όχι. Όλα τα Pura προϊόντα έχουν κατασκευαστεί από τον ίδιοι τύπο ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιείται στην παστερίωση του γάλακτος, στη ζύμωση της μπύρας αλλά και στα οικιακά μας σκεύη (κατσαρόλες, μαχαιροπίρουνα, κ.α.). Η μεταλλική γεύση προέρχεται από τα σκεύη από αλουμίνιο και όχι από ανοξείδωτο χάλυβα και είναι συχνός ισχυρισμός των πωλητών γυάλινων μπουκαλιών. Είναι τελείως αναληθές, καθώς ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται δεκάδες χρόνια σε όλες τις υπηρεσίες τροφίμων. Τίποτα δεν μεταφέρεται από και προς τον 304 (18/8) ανοξείδωτο χάλυβα και κανείς ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε ότι το παστεριωμένο γάλα, η μπύρα ή οτιδήποτε μαγειρεμένο σε ανοξείδωτο σκεύος έχει μεταλλική γεύση.

Η λεία και γυαλισμένη εσωτερική επιφάνεια καθιστά το καθάρισμα πολύ εύκολο και γρήγορο.

Όλα τα Pura Kiki μπουκάλια έχουν ηλεκτρο-στιλβωμένη επιφάνεια για να ελαττωθούν τα κενά που μπορεί να παγιδεύουν υπολείμματα και να κάνουν το καθάρισμα πιο δύσκολο.

 

Πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει το απόλυτο επαναχρησιμοποιούμενο βρεφικό, παιδικό και ενηλίκων μπουκάλι. Τα μπουκάλια, τα καπάκια και όλα τα αξεσουάρ δεν περιέχουν BPA, ΕΑ, PVC, νιτροζάμινες ή φθαλικές ενώσεις, καθώς δεν έχουν κανένα πλαστικό μέρος. Πάνω από όλα όμως παραμένουμε μία οικογενειακή επιχείρηση έχοντας απαράμιλλο στόχο την ποιότητα των προϊόντων μας και ψάχνοντας συνεχώς για καινοτόμες ιδέες.